|
|
Recept Taai Taai versie 2
De tweede versie van een recept voor taai taai. In dit recept wordt
veel honing verwerkt.
Bereidingswijze taai taai:
- Vermeng de honing met
het halve ei.
- Zeef de overige
bestanddelen boven een beslagkom
- Voeg het honing-ei mengsel
toe en meng alles met een houten lepel tot een
samenhangend geheel.
- Kneed de massa met een
elektrische handmixer tot een soepel deeg.
- Je kan ook je handen
gebruiken, maar wees erop voorbereid dat taai taai deeg
in dit stadium erg plakkerig is.
- Laat het deeg minimaal
een halve dag rusten en rol het daarna -tussen twee met
olie of boter bestreken vellen bakpapier- uit tot een
lap taai taai van ca. 1 cm dikte.
- Snijd het taai taai deeg in de
gewenste vorm(en).
- Bak het 15 à 20 minuten
in de op 200 graden voorverwarmde oven.
|
Ingrediënten:
- 330 gram vloeibare honing
- ½ ei
- 300 gram bloem
- 12 gram bakpoeder
- 10 gram speculaaskruiden
|
Om een
leuke taai taai pop te maken, kun je voor het bakken met een mes figuren
in de taai taai snijden. Taai Taai recept
1 |
|
Terug
Pepernoten
Taai Taai
Speculaas brokken
Marsepein
Banket Letter S
Borstplaat
Suikerbeestjes
Chocolademelk
Vanillemelk
Bitterkoekjesmelk
Amandelmelk
Schuimpjes
Bisschopswijn
Links |