Ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram boter
- 2 theelepel stroop of honing
- 1 eetlepel speculaaskruiden,
- 4 eetlepels melk, boter om
in te vetten
|
Bereidingswijze:
- Zeef de bloem in een kom
en voeg het zelfrijzend bakmeel, de gezeefde
basterdsuiker en boter toe.
- Snijd de boter met 2
messen in kleine stukjes.
- Voeg de stroop of
honing, de speculaaskruiden en de melk toe en kneed
alles tot een samenhangend deeg.
- Laat dat 1 uur in de
koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op
175 graden.
- Vorm bolletjes van het
deeg.
- Beboter een bakplaat en
leg de bolletjes erop. Druk ze iets platter.
- Schuif de bakplaat in de
voorverwarmde oven en bak de pepernoten 20 minuten.
- Haal ze van de plaat en
laat ze op een rooster afkoelen.
|