Ingrediënten:
- 125 gram bloem
- 125 gram boter
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 80 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels water
- 1 mespuntje zout
- 1 eierdooier
- 1 theelepel speculaaskruiden
- ½ theelepel kaneel
- 1 mespuntje gemalen
anijszaad
|
Bereidingswijze:
- Kneed alle ingrediënten
door elkaar tot een soepele bal deeg.
- Laat deze bal 1 uur op
een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast.
Smeer de bakplaat in met boter.
- Draai van de helft van
je bol deeg allemaal kleine balletjes, ter grootte van
een knikker.
- Leg de kleine balletjes
op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft
van de bol ongeveer 1 bakplaat vol pepernoten maken.
- Druk elk balletje een
beetje plat met je duim.
- Bak de pepernoten gaar
en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Je kunt onder
het bakken alvast de volgende portie maken.
- Bak de pepernoten
ongeveer twintig minuten met een temperatuur van 160
Graden.
- Plaats de pepernoten in
het midden van de oven.
|