|
|
Recept Pepernoten
Geen sinterklaas feest zonder pepernoten.
Natuurlijk kun je de pepernoten voor pakjesavond gewoon bij de winkel
kopen maar het sinterklaas avondje wordt veel leuker als je de
pepernoten lekker zelf gaat bakken. Hier vind je recepten voor je eigen
pepernoten als Sint en Piet komen.
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 3 gram bakpoeder
- 5 gram kaneel
- 2½ gram gemalen kruidnagel
- 2 gram kardemom
- 1 gram gemberpoeder
- 125 gram boter
- 125 gram bruine
basterdsuiker
- 50 gram schenkstroop
- 3 gram zout.
|
Bereidingswijze:
- Zeef de bloem met het
bakpoeder en de kruiden in een kom.
- Verwarm de boter met de
basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een
steelpan tot ongeveer 45 °C tot alles is gesmolten.
- Schenk dit bij de
bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot een glad
deeg ontstaat.
- Laat dit op een koele
plaats een paar uur opstijven.
- Rol het deeg uit tot een
lap van ½ cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een
appelboor of met de achterkant van een spuitmondje
gelijkmatige mopjes uit.
- Leg deze op een
beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten
midden in een matig warme oven (circa 180 °C).
- Neem de pepernoten van
het bakblik en laat ze afkoelen.
|
|
|
Terug
Pepernoten
Taai Taai
Speculaas brokken
Marsepein
Banket Letter S
Borstplaat
Suikerbeestjes
Chocolademelk
Vanillemelk
Bitterkoekjesmelk
Amandelmelk
Schuimpjes
Bisschopswijn
Links |