Ingrediënten:
- 250 gram gedopte amandelen
- 500 gram poedersuiker
- 1 theelepel
oranjebloesemwater (verkrijgbaar in o.a. Turkse winkels),
- 1½ eiwit
- Eventueel voedselkleurstof
- bakpapier of folie
|
Bereidingswijze:
- Zet de amandelen op met ruim
koud water en laat ze aan de kook komen. Giet ze af en
overgiet ze met koud water. Pel de amandelen en droog ze.
Maal ze in een amandelmolen of vleesmolen zeer fijn.
- Zeef de poedersuiker en voeg
de gemalen amandelen, oranjebloesemwater en het eiwit toe.
- Maal alles nog eens.
- Verpak de marsepein in
vochtig gemaakt bakpapier of folie en laat deze 1 nacht
rusten.
- Kleur de marsepein eventueel
met enkele druppels voedselkleurstof.
- Van deze (gekleurde)
marsepein kun je allerlei figuurtjes maken.
- Plak er met iets losgeklopt
eiwit decoraties op.
- Als je een gelijke
hoeveelheid amandelen en suiker neemt, krijg je een fijner
soort marsepein.
|