|
|
Recept voor de Banketletter S
De S van sint, altijd lekker een banketletter van bladerdeeg
Ingrediënten:
- 450 gram diepvries
bladerdeeg
- 500 gram amandelspijs
- 1 losgeklopt ei
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op
200 graden Celsius.
- Ontdooi de bladerdeeg en
leg de deegplakjes op elkaar.
- Rol het deeg uit tot een
rechthoek van 30 x 30 centimeter is bereikt.
- Snijdt de deeglap
doormidden en plak ze met water aan elkaar tot een
deeglap van 15 x 60 centimeter.
- Vorm de amandelspijs tot
een rol van ongeveer 55 centimeter en leg dit op de
deeglap.
- Het deeg rond de spijs
vouwen en de deegnaad en zijkant met water vastplakken.
- Met de deegnaad naar
beneden op een bakblik leggen en de letter S vormen.
- Het deeg bestrijken met
ei en in het midden van de oven ongeveer 35 minuten op
200 graden Celsius bakken.
- Deze banketletter smaakt
warm-lauw bestoven met poedersuiker het lekkerst!
|
|
|
Terug
Pepernoten
Taai Taai
Speculaas brokken
Marsepein
Banket Letter S
Borstplaat
Suikerbeestjes
Chocolademelk
Vanillemelk
Bitterkoekjesmelk
Amandelmelk
Schuimpjes
Bisschopswijn
Links |