Sinterklaas Recepten

                    'Voor een Pepernoten, marsepein, speculaas taai taai recept'
Voeg Sinterklaas recepten toe aan je favorieten!

 

Sinterklaas Recepten

  
 AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 

 

Recept Taai Taai versie 2Recept Taai Taai

De tweede versie van een recept voor taai taai. In dit recept wordt veel honing verwerkt.

Bereidingswijze taai taai:
  • Vermeng de honing met het halve ei.
  • Zeef de overige bestanddelen boven een beslagkom
  • Voeg het honing-ei mengsel toe en meng alles met een houten lepel tot een samenhangend geheel.
  • Kneed de massa met een elektrische handmixer tot een soepel deeg.
  • Je kan ook je handen gebruiken, maar wees erop voorbereid dat taai taai deeg in dit stadium erg plakkerig is.
  • Laat het deeg minimaal een halve dag rusten en rol het daarna -tussen twee met olie of boter bestreken vellen bakpapier- uit tot een lap taai taai van ca. 1 cm dikte.
  • Snijd het taai taai deeg in de gewenste vorm(en).
  • Bak het 15 à 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Ingrediënten:
  • 330 gram vloeibare honing
  • ½ ei
  • 300 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 10 gram speculaaskruiden

 

Om een leuke taai taai pop te maken, kun je voor het bakken met een mes figuren in de taai taai snijden.

Taai Taai recept 1

  

Terug

Pepernoten

Taai Taai

Speculaas brokken

Marsepein

Banket Letter S

Borstplaat

Suikerbeestjes

Chocolademelk

Vanillemelk

Bitterkoekjesmelk

Amandelmelk

Schuimpjes

Bisschopswijn

Links


 Gebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2017 Sinterklaas recepten | KERSTRECEPTEN