Sinterklaas Recepten

                    'Voor een Pepernoten, marsepein, speculaas taai taai recept'
Voeg Sinterklaas recepten toe aan je favorieten!

 

Sinterklaas Recepten

  
 AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 

 

Recept voor Speculaas brokkenRecept Speculaas brokken

Lekker grote brokken speculaas om te knabbelen of in de chocolademelk te dopen.

Ingrediënten:
  • 1/2 ei
  • 50 gram bakmeel
  • 50 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 1/2 eetlepels
  • speculaaskruiden
  • 1/2 theelepels zout
  • 2 eetlepels amandelen.
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 150 tot 160 °C
  • Klop het ei los in een schaaltje.
  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal.
  • Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik.
  • Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
  • Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig los

 

  

Terug

Pepernoten

Taai Taai

Speculaas brokken

Marsepein

Banket Letter S

Borstplaat

Suikerbeestjes

Chocolademelk

Vanillemelk

Bitterkoekjesmelk

Amandelmelk

Schuimpjes

Bisschopswijn

Links


 Gebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2017 Sinterklaas recepten | KERSTRECEPTEN