Sinterklaas Recepten

                    'Voor een Pepernoten, marsepein, speculaas taai taai recept'
Voeg Sinterklaas recepten toe aan je favorieten!

 

Sinterklaas Recepten

  
 AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 

 

Recept Pepernoten 4Stevige pepernoten

De pepernoten van die recept worden op een wat hogere temperatuur gebakken waardoor ze wat steviger worden.

Ingrediënten:
  • 100 gram bloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram boter
  • 2 theelepel stroop of honing
  • 1 eetlepel speculaaskruiden,
  • 4 eetlepels melk, boter om in te vetten
Bereidingswijze:
  • Zeef de bloem in een kom en voeg het zelfrijzend bakmeel, de gezeefde basterdsuiker en boter toe.
  • Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes.
  • Voeg de stroop of honing, de speculaaskruiden en de melk toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Laat dat 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vorm bolletjes van het deeg.
  • Beboter een bakplaat en leg de bolletjes erop. Druk ze iets platter.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten 20 minuten.
  • Haal ze van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Recept Pepernoten 1 Recept Pepernoten 2 Recept Pepernoten 3

 

  

Terug

Pepernoten

Taai Taai

Speculaas brokken

Marsepein

Banket Letter S

Borstplaat

Suikerbeestjes

Chocolademelk

Vanillemelk

Bitterkoekjesmelk

Amandelmelk

Schuimpjes

Bisschopswijn

Links


 Gebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2017 Sinterklaas recepten | KERSTRECEPTEN