Sinterklaas Recepten

                    'Voor een Pepernoten, marsepein, speculaas taai taai recept'
Voeg Sinterklaas recepten toe aan je favorieten!

 

Sinterklaas Recepten

  
 AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 

 

Recept Pepernoten 3Recept voor pepernoten

Dit recept is geschikt voor een kleine portie pepernoten.

Ingrediënten:
  • 125 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 mespuntje gemalen anijszaad
Bereidingswijze:
  • Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg.
  • Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast. Smeer de bakplaat in met boter.
  • Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes, ter grootte van een knikker.
  • Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol pepernoten maken.
  • Druk elk balletje een beetje plat met je duim.
  • Bak de pepernoten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Je kunt onder het bakken alvast de volgende portie maken.
  • Bak de pepernoten ongeveer twintig minuten met een temperatuur van 160 Graden.
  • Plaats de pepernoten in het midden van de oven.
Recept Pepernoten 1 Recept Pepernoten 2 Recept Pepernoten 4

 

  

Terug

Pepernoten

Taai Taai

Speculaas brokken

Marsepein

Banket Letter S

Borstplaat

Suikerbeestjes

Chocolademelk

Vanillemelk

Bitterkoekjesmelk

Amandelmelk

Schuimpjes

Bisschopswijn

Links


 Gebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2017 Sinterklaas recepten | KERSTRECEPTEN