Sinterklaas Recepten

                    'Voor een Pepernoten, marsepein, speculaas taai taai recept'
Voeg Sinterklaas recepten toe aan je favorieten!

 

Sinterklaas Recepten

  
 AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 

 

Recept voor Marsepein versie 3Recept Amandel marsepein

Dit recept voor marsepein bevat een fleugje oosters

Ingrediënten:
  • 250 gram gedopte amandelen
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 theelepel oranjebloesemwater (verkrijgbaar in o.a. Turkse winkels),
  • 1½ eiwit
  • Eventueel voedselkleurstof
  • bakpapier of folie
 
Bereidingswijze:
  • Zet de amandelen op met ruim koud water en laat ze aan de kook komen. Giet ze af en overgiet ze met koud water. Pel de amandelen en droog ze. Maal ze in een amandelmolen of vleesmolen zeer fijn.
  • Zeef de poedersuiker en voeg de gemalen amandelen, oranjebloesemwater en het eiwit toe.
  • Maal alles nog eens.
  • Verpak de marsepein in vochtig gemaakt bakpapier of folie en laat deze 1 nacht rusten.
  • Kleur de marsepein eventueel met enkele druppels voedselkleurstof.
  • Van deze (gekleurde) marsepein kun je allerlei figuurtjes maken.
  • Plak er met iets losgeklopt eiwit decoraties op.
  • Als je een gelijke hoeveelheid amandelen en suiker neemt, krijg je een fijner soort marsepein.

Marsepein recept 1 Marsepein recept 2

 

  

Terug

Pepernoten

Taai Taai

Speculaas brokken

Marsepein

Banket Letter S

Borstplaat

Suikerbeestjes

Chocolademelk

Vanillemelk

Bitterkoekjesmelk

Amandelmelk

Schuimpjes

Bisschopswijn

Links


 Gebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2017 Sinterklaas recepten | KERSTRECEPTEN