Sinterklaas Recepten

                    'Voor een Pepernoten, marsepein, speculaas taai taai recept'
Voeg Sinterklaas recepten toe aan je favorieten!

 

Sinterklaas Recepten

  
 AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 

 

Recept voor Bisschopswijn (Gluhwein)Recept bisschopswijn (gluhwein)

Bisschopswijn is de Nederlandse benaming voor Gluhwein. Het verschil met gluhwein is gluhwein gemaakt wordt met citroen in plaats van sinaasappel.

 

Ingrediënten:
  • 4 dl water
  • Schil van een halve sinaasappel
  • 2 kaneelstokjes
  • 6 kruidnagels
  • 10 eetlepels suiker
  • 1 wijnglas cognac
  • ¾ liter rode wijn
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 wijnglas rode port
  • Nootmuskaat
  • Schijfjes appel
Bereidingswijze:
  • Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, totdat het bijna kookt.
  • Voeg dan de suiker en de cognac toe.
  • Giet dit mengsel door een zeef in een kom.
  • Voeg de rode wijn toe.
  • Laat het op een zacht pitje langzaam weer warm worden.
  • Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij.
  • Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen.
  • Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.

 

  

Terug

Pepernoten

Taai Taai

Speculaas brokken

Marsepein

Banket Letter S

Borstplaat

Suikerbeestjes

Chocolademelk

Vanillemelk

Bitterkoekjesmelk

Amandelmelk

Schuimpjes

Bisschopswijn

Links


 Gebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2017 Sinterklaas recepten | KERSTRECEPTEN